Appartement

Sommigen zeggen dat het Hof van Lemmens het mooiste huis van Sint-Amands is. De grote voortuin en het smeedijzeren hek springen alleszins in het oog. De toegangspoort tot Amand’eau vind je helemaal links, vlak naast het oude Mariakapelletje. Het pad leidt je rond het huis.

Via de dubbele glazen deur kom je in de leefruimte. De open keuken beschikt over alles wat je nodig hebt om zelf voor je ontbijt, lunch of avondmaal te zorgen. Tussen de oude vitrinekast en de enorme witte wandkast (zonder twijfel de meest bijzondere zekeringkast van het land) vind je een ruime zithoek. Door de tweede glazen deur heb je zicht op de voortuin. Boven je hoofd hangt een antieke hallantaarn en door het glasraam valt het ochtendlicht naar binnen.

Langs de smeedijzeren wenteltrap ga je naar de mezzanine, die wordt begrensd door een bijpassende balustrade. Je slaapt in een kingsize bed onder een foto van de ondergaande zon in de mooiste bocht van de Schelde. In de winter zie je vanuit je bed de toren van de Sint-Amanduskerk. De regendouche zit deels achter een spiegelwand en voor het toilet is een afzonderlijke ruimte voorzien. Van aan de lavabo kijk je uit over de tuin.

Bekijk meer foto’s.